وقتی مبلمان جدیدی می خریم هیجان و ذوق خرید رهایمان نمی کند اما وقتی می خواهیم آن ها را در منزل بچینیم، کلافگی مان شروع می شود. چون مدام باید چیدمان مختلفی را انتخاب کنیم تا به چینش ایده آل خود برسیم.
چیدمان مبلمان می تواند کاری سردرگم کننده باشد. وقتی با یک اتاق خالی رو به رو می شوید، پر کردن آن به گونه ای که هم کاربردی باشد و هم زیبا به نظر برسد، کار سختی است. طراحان داخلی تعدادی اصول چیدمان مبلمان منزل را پیشنهاد می دهند که علاوه بر ساده بودن، بسیار کاربردی است. این قوانین چیدمان مبلمان منزل را بسیار راحت کرده اند.
نقطه کانونی را انتخاب کنید
هرگز قدرت نقطه کانونی در یک اتاق را دست کم نگیرید. گاهی نقطه کانونی به صورت طبیعی ایجاد می شود. مانند وجود پنجره یا شومینه می تواند به صورت طبیعی، نقطه کانونی ایجاد کند. همچنین می توانیم نقطه کانونی در هر یک از قسمت های منزل را خودمان ایجاد کنیم. مثلاً با قرار دادن تلویزیون و چیدن مبلمان در اطراف آن، می توان یک نقطه کانونی ایجاد کرد. سعی کنید هر نقطه کانونی که ایجاد کرده اید، به آن پایبند باشید.
ایجاد فضای خالی
در نحوه چیدمان منزل باید این نکته را در نظر داشت که فضای خالی از اثاثیه و مبلمان هم لازم است. پس قرار نیست سراسر خانه را با اثاثیه اشغال کنیم. مبل ها و صندلی ها را رو به روی هم قرار دهید. چون وقتی مبلمان خانه به اندازه کافی نزدیک هم باشند، مهمان ها می توانند بدون آنکه مجبور باشند با صدای بلند حرف بزنند و با یکدیگر گفت و گو کنند.
استفاده از تابلوهای هنری در دیوار بالای مبل
تابلوها و آثار هنری که به دیوار آویزان می شوند، مثل آینه، مجسمه، تابلو و… را با اندازه و ارتفاع متناسب با مبلمان قرار دهید. مثلاً یک قاب عکس کوچک را بالای مبل آویزان نکنید. در عوض، از یک قاب عکس با تابلوی بزرگ که تقریباً دو سوم طول مبل است، استفاده کنید. همچنین می توانید گروهی از قاب های کوچک را کنار هم از دیوار بالای مبل آویزان کنید.
چیدمان مبلمان در اتاق های چندمنظوره
بعضی از اتاق های خانه کاربردهای مختلفی دارند و برای اهداف متنوعی طراحی می شوند. می توان از مبلمان، فرش، قفسه های کتاب به عنوان تقسیم کننده استفاده کرد. به عنوان مثال، یک کاناپه به همراه یک میز فضای یک اتاق را به دو بخش تقسیم می کند. بدون آنکه نظم و چیدمان اتاق به هم بریزد.